Prenumerationstjänster för kontor

Vilka prenumerationstjänster för kontor finns, vilka ska man överväga att välja och vilka kan man med lite godare samvete välja bort?

Att driva ett företag inom kontorsnäringen är inte helt enkelt sett till att man har lite mer att tänka på gällande arbetsmiljön. De anställda ska kunna sitta lokaler med bra luft, med en human ljudnivå och där tillräckligt med utrymme finns för att man ska kunna prestera optimalt.

Till detta så har man även ett ansvar som ligger i att bjuda besökare på en inbjudande arbetsplats. Ett kontor är det ansikte man visar upp för leverantörer, investerare, kunder och potentiella affärspartners. Prenumerationstjänster för kontor är därför viktiga då många av dessa ger det där lilla extra. Vi tänkte rada upp några vanliga sådana och via en kortare kommentar kring var och en ge en bild av hur pass viktig tjänsten i fråga är.

Dessa prenumerationstjänster är vanliga

De flesta prenumerationstjänster för kontor handlar om att ge ett litet lyft i form av vardaglig lyx. Vissa inkluderar exempelvis städning som en prenumerationstjänst, men vi skulle dock säga att kontorsstädning snarare handlar om ett måste än om något val som man kan göra. Städningen - regelbunden sådan - på ett kontor kan man inte fuska med och det är, till skillnad mot exempelvis en fruktkorg, någonting som man absolut inte får dra in på.

De prenumerationstjänster vi tittar närmare på handlar om lite extravagans och lite mer lyx för företaget - både för de anställda och för de som besöker kontoret. Dessa är några av de vanliga tjänster som man kan välja att betala för om man har ett kontor:

 • Kaffe. Kaffe är något som bara måste finnas. Frågan är vilken sort och vilken typ av bryggare som ska användas. Många företag köper eget kaffe och köper upp ett rejält lager. Det fungerar - men det ställer även krav på att de anställda sköter sin del av avtalet. De ska se till att brygga kaffe, de ska se till att rengöra bryggaren och de ska hela tiden få en smidig ruljans på maskineriet.

  Alla som varit på ett kontor vet att kaffebryggaren handlar om något extremt viktigt där man kan samlas, samtala och koppla bort jobbet en stund. Därför är det kanske inte dum idé att investera i en kaffeprenumeration där man hela tiden får nytt kaffe och på köpet - i de flesta fall - en maskin där kaffet tillreds på beställning. Genom detta får man service, underhåll och samtidigt så minimeras svinnet. Hur många gånger tvingas ni hälla ut kaffe som stått för länge och därmed dragit till sig en beskare eftersmak? En kaffemaskin är en bra lösning.

 • Blommor. Gröna rum ger energi och genom att placera ut växter så får man trivsammare, mer hemtrevliga lokaler. Växter ger dessutom syre och bidrar därmed också till en mer hälsosam atmosfär. Det bör man ha.

  Frågan är om det är värt att prenumerera på snittblommor? Det ger definitivt ett vackert intryck, men det bär en ganska hög kostnad. Vi skulle snarare säga att snittblommor kan köpas in för de lite viktigare kundmöten som sker. Fokusera hellre på att köpa in vackra blommor som står sig under en längre tid.

 • Fruktkorg. En klassiker och faktiskt en ganska bra sådan. Frukt ger energi och det är nyttigt; som företagare kan man således slå två flugor i en smäll och dels öka på produktiviteten hos de anställda och samtidigt också bidra till en mer hälsosam livsstil. Det handlar dock i många fall om att frukten i fråga blir stående och att den blir gammal och oätligt. Det ger sällan något mervärde om det kommer besökare. Testa gärna några veckor och utvärdera efteråt!

 • Tidningar. Visst, det är mysigt att kunna sitta ned och läsa en tidning i form av exempelvis ett inredningsmagasin eller en tidning om bilar, sport eller något annat som rör livsstilar. Men, det handlar även här om en avvägning. Har du ett kontor där kunderna får sitta ned och vänta en stund så är den här tjänsten väldigt bra. Om inte - ja, då kommer tidningarna att hamna överallt och ingenstans.

  Se även till att försöka hålla efter så att ni hela tiden rensar undan. Ett magasin som legat i ett är kommer inte att vara tilltalande för era kunder. Där finns snarare en risk i att dessa anser att ni är väl slarviga och slappa.

 • Hygienartiklar. Den nya tiden med allt vad start-ups innebär har gjort att många mindre företag hittat specifika nischer. Det innebär att man idag kan välja bland flera olika prenumerationstjänster. En av de mer intressanta handlar om hygienartiklar som beställs och levereras veckovis. I en låda att ställa på toaletten finns allt från tvål, skäggolja, hårvax, mensskydd och så vidare.

  Det här är något som verkligen kan göra skillnad; varje anställd kan känna den där känslan av lyx och av att man arbetar på en arbetsplats som verkligen bryr sig om sin personal.
Vår effektiva kontorsstädning lägger grunden för en bra arbetsmiljö.
16 Dec 2019