Inredningstips till kontoret

Att inreda ett kontor är så mycket mer än bara kontorsmöbler, skrivbord, hyllor med mera. Vill man skapa trivsel så krävs det mer än så på kontoret. Här bjuder vi på några tips på hur du inreder ett kontor på ett trivsamt sätt.

Växter skapar trivsel på jobbet

Alla  vet att vi trivs och mår bättre hemma om det finns växter som renar luften och med sin blotta närvaro gör att vi känner oss mer harmoniska och mindre stressade. Detta gäller givetvis även på kontoret. Även här kommer syret att bli fräschare och kreativiteten ökar med mer grönt placerat på ett smart sätt.

Fem växter för kontoret

Fredskalla

Denna blomma är med sina vita, vackra blommor en av de mest tilltalande luftrenande växterna. Den klarar sig bra i både ljusa och mörka omgivningar och passar därför lika bra i ett fönster som mitt i ett rum. Fredskallan finns i storlekar som får plats på ett skrivbord eller i en större kruka

Guldpalm

En stor palmväxt kan verkligen ge liv åt ett grått kontor. Guldpalmen är dessutom mycket lättskött eftersom den inte behöver särskilt mycket vatten. En perfekt prydnadsväxt för en arbetsplats alltså.

Gullranka

Denna klassiska växt är vacker med sina gulgröna blad och är dessutom lätt att sköta, den tål det mesta.

Paradisträd

En tålig och lättskött suckulent som passar lika bra i ett fönster som i en hylla. Även denna växt finns i ett flertal varianter och färger. Du kan säkert hitta en som passar in på ditt kontor.

Svärmorstunga

En klassisk växt i en storlek som passar utmärkt på skrivbordet, i ett mörkare hörn eller i ljusare ytor. Svärmorstungan är tålig och enkel att sköta och klarar sig därför mycket bra på kontoret över helgen.

Konst på kontoret

När det handlar om konst på ett kontor är det svårare med denna typ av enkla tips, här får ni istället några mer allmänna tankar om hur man kan gå till väga.

När du inreder ett kontor med konst bör du ta hänsyn till företagets kultur och värderingar. Välj verk som återspeglar företagets vision eller uppskattning av kreativitet, innovation eller framsteg. Använd tryck, fotografier, skulpturer, målningar och andra konstformer för att skapa en unik och inbjudande atmosfär som uttrycker era gemensamma värderingar.

Konst kan också användas för att förstärka varumärkesidentiteten genom att visa bilder av produkter och tjänster på väggar eller bordsskivor.

Låt konsten lyfta företaget

Tänk på konstverk som lyfter fram prestationer som utmärkelser som erhållits eller landmärken som uppnåtts längs vägen. Genom att göra detta får de anställda en känsla av stolthet över sitt arbete och hjälper dem att förbli motiverade att nå ytterligare framgång.

Det är också viktigt att komma ihåg att konst inte bara ska vara estetiskt tilltalande utan också funktionell. Använd konstverk som kan hjälpa till att definiera syftet med ett visst utrymme, exempelvis ett konstverk ovanför receptionen eller i ett mötesrum för att ge besökare och anställda en känsla av fokus och riktning.

Glöm inte att konst har potential att vara både funktionell och visuellt tilltalande. Genom att blanda olika element kan du skapa en unik kontorsmiljö som garanterat kommer att inspirera till kreativitet och produktivitet bland dina medarbetare.

Vår effektiva kontorsstädning lägger grunden för en bra arbetsmiljö.
10 May 2023