Miljövänliga förbrukningsvaror – en guide

Miljövänliga och ekologiska produkter blir allt populärare i takt med att medvetenheten om miljöproblem och klimathot blir större. Återvinningsbarhet och ekologiskt nedbrytbarhet är faktorer som produkter helt enkelt måste ha för att vara lockande – inte minst för de yngre kunderna.

Detta gäller inte minst förbrukningsvaror, som står för en stor del av konsumtionen. Men vad är då förbrukningsvaror? Det är produkter som används och förbrukar inom en kort tid. Man brukar säga att en förbrukningsvara är en en vara som har en livslängd på ett år och även används i detta tidsspann.

Förbrukningsvaror – ett brett sortiment av produkter

Toalettpapper, hygienprodukter, kontorsmaterial, golvtäckning, bindor, plåster, avfettning – det finns en mycket stor mängd förbrukningsvaror som tillverkas och används i flera olika branscher.
För en fönsterputsare är en trasa en förbrukningsvara, för lokalvårdaren rengöringsmedel, för ett café kan det handla om pappers- och plastmuggar och annan serveringsutrustning som är avsedda att användas bara en gång. Olika miljöer, hem och företag kräver olika förbrukningsvaror helt enkelt.

Svanen är den viktigaste miljömärkningen

Vill man hitta miljövänliga förbrukningsvaror sär Svanenmärkningen ett bra riktmärke. Svanen är Nordens officiella miljömärkning som garanterar att produkten är av högsta kvalitet och inte innehåller ämnen som förorenar naturen. I Sverige finns ett flertal etablerade varumärken som erbjuder miljövänliga förbrukningsvaror.

Det är även bra för företagets anställda att använda miljövänliga förbrukningsvaror – oavsett vilken bransch det handlar om. Arbetsmiljön bli bättre med miljövänliga produkter av hög kvalitet och dessutom blir ett företag mer attraktivt i ögonen på många kunder.

Tips om tre miljövänliga företag

Här är några ledande svenska företag inom miljövänliga förbrukningsvaror:

  • Jordklok. Detta relativt nyetablerade företag har snabbt blivit ett ledande svenskt företag inom miljövänliga och ekologiska förbrukningsvaror. Hud- och hårvård, kosmetika, hushållsprodukter, produkter för barn och föräldrar – hos jordklok finns ett stort utbud produkter som är skonsamma mot miljön. https://www.jordklok.se/

  • Happy Green. Ett hälsoorienterat företag som har ett stort utbud miljövänliga förbrukningsartiklar till försäljning på nätet. Hälsa, skönhet, hygien och städprodukter och varor för barnfamiljen är bara några av de områden där Happy Green har ett ekologiskt utbud. https://www.happygreen.se/

  • Goodstore. Denna butik är främst inriktad på ekologisk mat, inte minst veganskt, men erbjuder även kvalitativa och ekologiska produkter inom hushåll, hälsa och träning. https://www.goodstore.se/ 

Vår effektiva kontorsstädning lägger grunden för en bra arbetsmiljö.
21 Jun 2022