Kontorstjänster du kan abonnera på

Finns det några kontorstjänster som man kan abonnera på? Och slippa en massa besvär samtidigt som man kan erbjuda de anställda en bättre arbetsmiljö? Ja, det finns en mämgd olika tjänster och produkter som man kan abonnera på för ett kontor. Vi ska gå igenom några av de bättre här.

Smarta kontorstjänster med abonnemang

Vi lever i en tid där vi abonnerar på fler och fler saker. Snarare än att köpa in någonting så väljer vi att abonnera och genom detta spara pengar och få mer flexibilitet. Att vi sparar pengar är en sanning med viss modifikation dock: vi slipper en högre initial kostnad, med beroende på hur länge vi abonnerar på en tjänst så kan det slutliga priset bli väldigt högt. Ta bara exempelvis Spotify och Netflix. I runda slängar - och här avrundar vi uppåt - så betalar vi kanske 1100-1200 kronor/år för dessa tjänster. Ser man detta ur ett längre perspektiv så kan det handla om ganska stora pengar.

Med det sagt så ska vi titta närmare på några intressanta kontorstjänster som går att abonnera på och som kan underlätta arbetsdagen och bidra till en bättre arbetsmiljö. Vi radar upp några av dessa här nedan.

 • Kontorsstädning

  Kontorsstädning är väl egentligen ett gränsfall vad gäller abonnemang. Men, faktum är att många städföretag idag anammat den formen och där detta sker i syfte att erbjuda en större flexibilitet. Något som också passar företag, likväl som privatpersoner. Vi vill ogärna binda upp oss med baktunga avtal - vi vill ha enkla lösningar som går att avsluta med kort varsel.

  Kontorsstädning är extremt viktigt och detta av flera olika skäl: dels så handlar det om arbetsmiljön som blir bättre - vi arbetar effektivare om vi trivs. Dels så handlar det om att visa upp en fin fasad för kunder, partners och investerare. Genom att ha rent och fräscht så visar man upp en bättre, mer seriös bild av sig själv. En annan fördel är att kan komma undan kostsamma sjukdagar genom effektiv kontorsstädning.

 • Blommor 

  Blommor kan man abonnera på och det innebär att man dels får en växter och blommor levererade - som även passar in i miljön både sett till estetik och sett till näringsbehov. Dels så får man även skötseln inkluderad i tjänsten. Vi valda tillfällen kan man även beställa snittblommor och ge ytterligare en dimension till arbetsmiljön.

  Olika klätterväxter har visat sig vara en storsäljare. Behöver vi blommor? Oh ja. Blommor och växter bidrar till en bättre inomhusmiljö och de ger oss ett bättre humör. Det kan definitivt vara en tjänst att abonnera på om man vill skapa en hemtrevlig atmosfär.

 • Frukt

  Den stora abonnemangstjänsten för kontor handlar om frukt och fruktkorgar. Genom att löpande få en fruktkorg levererad kan man erbjuda sina anställda nyttiga små energikickar att äta under dagen. Korgen anpassas utifrån behov och frukt bidrar även det till en hemtrevlig känsla. Något som är fördelaktigt både sett till trivseln hos de anställda och sett till viktiga kundmöten.

 • Kaffe

  Givetvis. Vad vore ett kontor utan bra kaffe? Genom att abonnera på en maskin så slipper man själv hålla på att köpa in kaffe, brygga och hålla på med en massa underhåll. Service och regelbundna påfyllningar av kaffe inkluderas i tjänsten. Maskinerna brukar även erbjuda Teé och iskallt, kolsyrat vatten. Ett måste på kontoret!

Vår effektiva kontorsstädning lägger grunden för en bra arbetsmiljö.
11 Jun 2021