Hyra entrématta till kontoret – så fungerar det

En fin entrématta påverkar dina besökares första intryck av lokalen och etablissemanget som tillhör. Entrémattor är inget man behöver köpa utan de kan med fördel hyras in. De finns i en mängd olika utföranden, i varierande färg, material och kvalitet. En entrématta hjälper också till att hålla lokalen och golvet rent och fritt från sand och lera som annars lätt dras in med besökare.

Rätt matta till din entré

Beroende på hur din affärslokal, kontor eller butik ligger så finns det mattor som är mer eller mindre lämpliga. En butik som ligger i ett köpcentra kan har en annan typ av matta än en där kunder kommer in direkt från gatan. När du hyr matta behöver du inte oroa dig för mattans slitage eller tvättning, utan det tar firman som du hyrt in mattan hand om.

En entrématta kan se ut på många sätt. Du kan till exempel få en entrématta med ditt företags logga eller initialer. Det är också relativt enkelt att få en matta med en bild som summerar eller representerar er bransch.

Om din butik eller lokal ligger i gatuplan kan det vara en god ide att kombinera entrémattan med en skrapmatta. Skrapmattan fångar upp mycket grus, smuts och väta som annars hamnar på entrémattan eller inne i lokalen. En bra skrapmatta gör grovjobbet innan entrémattan tar över.

Mattor till hela kontoret

Du kan hyra andra mattor än entrémattor till ert kontor. Ergonomiska ståmattor är till exempel något som också går bra att hyra. Ståmattor är en självklarhet på arbetsplatser där man värnar om sina anställdas hälsa. De hjälper de som står vid en dator eller i kassan att få en bättre hållning och minskar värk i fötter, knän, höfter och rygg.

Bra ergonomi på arbetet minskar sjukskrivningar och gör att företaget får en bättre omsättning. Att ta hand om sina kollegors hälsa är en vinst för alla. Ståmattor är en färskvara som inte håller hur länge som helst, därför är det en utmärkt produkt att hyra. På så sätt vet du att dina arbetskamrater alltid har högkvalitativa och ergonomiska ståmattor som avlastar kroppen.

Öka trivseln på din arbetsplats

Det är viktigt att alla trivs på en arbetsplats, miljön och inredningen är avgörande. Man skall inte underskatta ett snyggt inrett kontor. Om ni dessutom tar emot kunder i lokalerna så är det nödvändigt att där är snyggt och trivsamt. En ordningsam och genomtänkt inomhusmiljö ger ett professionellt och ordnat intryck. Motsatsen kan ha en direkt negativ inverkan på både anställda och kunder.

Du behöver inte vara en inredningsdesigner själv utan du kan få hjälp med att få det fint och trivsamt. Anställ en konsult som är inredningsarkitekt. Ofta finns den typen av tjänster i anslutning när du hyr entremattor. Inredningsarkitekter vet precis hur man skall göra det bästa av en lokal.

Andra inventarier att hyra till kontoret

Inte bara mattor går att hyra. Nästan all inventarie till butiker och affärer går att hyra för kortare eller längre perioder. Möbler, växter, textil och belysning - vad du än behöver så finns det firmor som hyr ut det du söker.

Till exempel kan man hyra handgjorda vackra handgjorda mosstavlor som tar in skogen till ditt kontor. De är inte bara ett dekorativt element utan dämpar även ljud.

Att hyra in exklusiva kaffeautomater och espressobryggare är också vanligt. Att ha gott kaffe på jobbet är verkligen vardagslyx. Dessutom ger det en guldkant till dina kundmöten att kunna bjuda på en rykande het espresso eller cappuccino. Ingenstans dricks det väl så mycket kaffe som på svenska kontor. Med en hyrd automat eller bryggare så ingår det ofta service och påfyllnad av kaffebönor så du slipper tänka på det själv utan kan njuta av gott kaffe på arbetet varje dag.

Vår effektiva kontorsstädning lägger grunden för en bra arbetsmiljö.
17 Jan 2022