Hur ofta bör man boka kontorsstädning?

En ren arbetsmiljö är av stor vikt för att en personalgrupp ska hålla sig frisk och orka göra sitt jobb. Därmed är ett välstädat kontor en förutsättning för ett företag som vill vara konkurrenskraftigt och attraktivt. Men vad krävs för att hålla ett kontor rent och fräscht? Vad innebär regelbunden kontorsstädning och hur vet man att kontoret är så rent som det borde vara? Här tar vi en titt på dessa frågor och lite annat som kan vara bra att tänka på när du vill boka kontorsstädning i Stockholm.

”Hur ofta olika tjänster behöver utföras varierar så klart och därför upprättar vi tillsammans med uppdragsgivaren ett avtal som i detalj redogör för vad som ska göras och hur ofta”

Kontorsstädning innebär inte bara att man dammsuger och moppar golven. Utifrån behov kan en kontorsstädning innefatta soptömning och återvinning, skötsel av kontorets växter, rengöring av kontorsmöbler, fönsterputsning, påfyllning av förbrukningsmaterial för kontor respektive kök och toaletter, diskning, underhåll och påfyllning av kaffeautomat och så vidare. Hur ofta dessa tjänster behöver utföras varierar så klart och därför är det inte ovanligt att vi tillsammans med uppdragsgivaren upprättar ett avtal som i detalj redogör för vad som ska göras och hur ofta.

Grundstädning och djupstädning

Själva grundstädningen, den som gör att golv och synliga ytor hålls rena och fräscha, behöver på ett medelstort kontor utföras flera gånger i veckan. Särskilt viktigt är detta på kontor med många anställda, och för kontor som ofta tar emot kunder i lokalerna och håller möten och så vidare. Någon gång i veckan, vanligtvis på fredagseftermiddagen eller måndag morgon, utförs en grundligare genomgång av kontorslokalerna där de rengörs mer på djupet och då vi dessutom passar på att fylla på där det behövs.

Denna djupstädning är mycket viktig att genomföra regelbundet, eftersom det ofta är på de undangömda ytorna som smuts och bakterier samlas. Vinklar och vrår som lämnas ostädade bidrar på sikt till att kraftigt försämra kontorshygienen, hur rent det än ser ut på golven och hur välputsade fönster man än har. Därför bör kontoret städas grundligt åtminstone en gång i veckan.

Städavtal efter förutsättningar, behov och önskemål

Men det finns ingen färdig mall för hur ofta olika de olika städmomenten behöver utföras, utan det är alltid en avvägning av kontorets storlek, antal anställda och framför allt era önskemål. Innan vi skriver ett avtal för kontorsstädning gör vi alltid ett besök hos uppdragsgivaren där vi tillsammans går igenom förutsättningar och behov. Detta möte är självklart kostnadsfritt och är en förutsättning för att vi ska kunna skriva ett rättvist avtal och det blir dessutom ett tillfälle för företaget att lära känna oss. Kontorsstädning är ett förtroendeuppdrag, och vi vill att våra kunder ska känna sig hundra procent trygga med att ha oss på besök i lokalerna.

Ett rent kontor ger friska anställda

Undersökningar har visat hur viktigt det är med att hålla kontoret rent och dammfritt. En god inomhusmiljö är oerhört viktigt, särskilt i ett land som Sverige där vi tillbringar så stor del av vår tid inomhus. Med regelbunden kontorsstädning minskar personalens besvär med sjukdomar och allergier, personalen blir piggare och får lättare att koncentrera sig. Sammantaget innebär en ren kontorsmiljö ett friskt företag som presterar bättre. Vi hjälper gärna ditt företag med kontorsstädning i Stockholm och kommer gärna på ett besök för att tillsammans med er se över era behov.

Vår effektiva kontorsstädning lägger grunden för en bra arbetsmiljö.
15 Jan 2019