Golvvård på kontor

Golvet är en yta som utsätts för mycket slitage på kontor. Medarbetare och besökare rör sig i rummen, stolar sliter med hjulen på ytorna, möbler flyttas runt. Viktigt för att kontoret ska se fräscht ut är ordentligt golvvård, och det gäller oavsett om det ligger vinylgolv, heltäckningsmatta eller parkett i byggnaden.

Förebygg slitage

Det bästa sättet att hålla kontorets golv snygga är att förebygga slitage. Trägolv bör behandlas regelbundet. Det kan vara svårt att få in just på kontor då det står mycket saker i vägen, men det är värt att regelbundet beställa tjänster för att vaxa, olja, bona eller polera utefter behov. Genom att göra detta med jämna mellanrum bibehåller man golvets motståndskraft och slipper slipa golven lika ofta.

På andra golvtyper kan det räcka med att behandla med produkter som skyddar ytan och köra med en polermaskin på öppna ytor för att hålla dem fräscha.

Regelbunden kontorsstädning där man ser till att damm, smuts, grus och andra partiklar avlägsnas varje vecka är det enklaste sättet för att förebygga att golven blir slitna och fula. Dammsugning och våttorkning räcker långt. Rena golv ger en fräsch känsla och gör att lokalen ser trevlig ut.

Vård av mattgolv

På många kontor ligger slitstark nålfilt eller andra typer av golvmattor. Här är regelbunden dammsugning A och O för att golven ska förbli fräscha. Viktigt här är att städpersonalen arbetar med professionella dammsugare med hög effekt och rätt typ av munstycken för att verkligen få bort smutsen.

Någon gång per år är det bra att boka in extra storstädning där man även rengör golven från fläckar och kanske ångtvättar golven.

Skydda alltid golven på kontor extra med hjälp av ordentliga dörrmattor som fångar upp smuts. Det är mycket viktigt i det svenska klimatet där det är lätt att dra in lera, grus och saltrester med skorna under vinterhalvåret.

Vår effektiva kontorsstädning lägger grunden för en bra arbetsmiljö.
5 Jan 2018