Det dolda dammet på kontoret

Vid en ordinarie kontorsstädning brukar man hinna med såväl dammsugning och eventuell våttorkning av golv, damning av skrivbord, hyllor och andra öppna ytor. Det gemensamma köket städas och givetvis toaletterna. Men det finns ytor som lätt glöms bort vid städning på kontor.

Ovanpå höga skåp, lysrörsarmaturer och bakom skåp är det lätt att städningen blir lidande, vilket faktiskt kan leda till att lokalerna snabbare blir smutsiga igen.

Dammet kommer ju inte ligga stilla på plats om det är liv och rörelse i lokalen eller om ni har luftkonditionering eller fläktar som skapar luftrörelser. Det kommer med stor sannolikhet delvis att virvla upp och lägga sig på andra platser i lokalen.

Viktigt med en bra plan

Av det skälet är det viktigt att ha en strategi för att rengöra de ytor som kanske inte hinns med varje vecka vid den ordinarie kontorsstädningen. Ett alternativ är att lägga in storstädning av kontoret med jämna mellanrum. Beroende hur er lokal ser ut och är möblerad kan det räcka med 2-3 gånger per år, men det kan hända att ni behöver göra det oftare.

Alternativ två är att lägga in några extramoment i städningen då och då. Det kan till exempel göras genom att ta ett extrasteg vid varje städtillfälle och lägga detta på ett rullande schema.

Ena veckan dammar man ovanpå lysrörsarmaturer, veckan därefter drar man ut möbler på hjul och dammsuger bakom dem och därefter en vecka där man städar ovanpå högre skåp och hyllor. Genom att lägga ut de olika städmomenten på flera tidpunkter får man en kontinuitet i städningen samtidigt som man inte behöver köpa till så mycket extra städtid. På ett mindre till medelstort kontor handlar det om kanske 15-20 minuter extra per vecka, vilket definitivt är enkelt att motivera då hela lokalen kommer att kännas fräschare.

Andra ytor som kan vara värda att nämna i sammanhanget dolt damm är golv- och dörrlister, stickkontakter och lampknappar. Ta en titt för att se om din städfirma är noggranna och tar med dessa i städningen varje vecka. Det är i såna små detaljer som man verkligen kan se skillnad på en proffsig städfirma och en som mest vill göra jobbet så snabbt som möjligt. Med en bra leverantör för kontorsstädning får du ett perfekt resultat med känsla för detaljer samtidigt som du bara betalar för den tid som verkligen behövs för att städa dina lokaler.

 

Vår effektiva kontorsstädning lägger grunden för en bra arbetsmiljö.
22 Feb 2018